使用天數:515天
Missmiki
博客簡介

關於 我相信美麗不只是靠天生麗質也要靠後天努力,從小學會保養,那麼年紀來了,看起來也不像那個年紀。 「別人的蜜糖也許是你的毒藥」Missmiki

最新文章
熱門文章
推薦該博客文章
  • 8852
    累積瀏覽量
熱門文章
  • 所謂「一白遮三醜」正值夏天, 一定要做好護膚步驟! 要令肌膚吸收肌膚品一定要定期去角質。 因為老化角質每日積累, 還有紫外線、空氣污染、乾燥等問題, 容易導致骨膠原嚴重受損,加速皮膚暗啞老化, 所以一定要定時去除老化角質層及積聚的污垢,疏通毛孔。 Miki之前都有跟大家介紹過 NeoDerm Beauty Box, 每期只需要付 $ 180 就可以訂購。 六月號的NeoDerm Beauty Box 今次要跟大家介紹的是六月號的NeoDerm Beauty Box, 今期的產品是Exuviance微晶淨滑煥膚霜 (75g) (價值$680)。

     

    Missmiki 8,852

  • Miki好鍾意影相,而且好重視相片嘅質素, 所以每一次去旅行、郊遊都會帶埋自己部單反去 再配埋支18mm-135mm嘅鏡頭真係好重。 前幾日去左銅鑼灣嘅Eliment Fitlax 參加《shedates x EOS M6| EOS M5》Kickboxing動態攝影美學工作坊, 發現原來而家用咁輕便嘅EOS M6都可以影到好細緻嘅相。 活動當天有香港體育攝影記者Faye Chui 利用EOS M6及M5和我地分享動態攝影技巧, 亦有Eliment Fitlax嘅導師教授Kickboxing。 一眾blogger都換上運動裝扮,導師教我們泰拳紮手帶, 等待一陣學Kickboxing。 這張相是用EOS M6影的,景深效果做得不錯! 首先,香港體育攝影記者Faye Chui利用EOS M6及M5 同我地分享動態攝影技巧。 Faye手上呢部就係E

     

    Missmiki 8,852

  • 上個月Miki很榮幸被邀請出席了PURE start from natural 的沙田分店開幕禮, 第四間分店正式進註沙田石門的京瑞廣場二期, 短短五年之間,由樓上鋪開到商場店舖, 真的很厲害。 新分店鄰近港鐵石門站, 只需約三分鐘路程便可到達,十分方便。 新店裝修簡約設計襯托出PURE崇尚天然的護膚理念, 給客人一個全新感覺。 不知不覺間,PURE start from natural已經成立了五週年, 其實上年Miki已經用過他們的產品, 我最欣賞 Pure堅持嚴選原料採用香薰治療原素反對加入化學成份, 香港製造,新鮮的護膚品。

     

    Missmiki 8,852