13
05.2020

防脫髮常態:頭髮一脫,人都老10年

美容時尚(身體)  

 

#脫髮 #生髮 #活髮 #護髮 #防脫髮 #甩頭髮 #壓力性脫髮 #染髮性脫髮

 

#男人脫髮 #女人脫髮 #OASIShairspa #hairspa

 

 

防脫髮常態:頭髮一脫,人都老10

脫髮, 生髮, 活髮, 護髮, 防脫髮


最近幾乎冇工開,日日都煩緊應唔應該轉工,但自己又真係好鍾意做空姐,唯有希望疫情快d過。

 

 

唔知係咪因為咁太大壓力,搞到出現脫髮問題。以前以為自己好多頭髮,甩極都仲有,冇諗過我三十歲都未到就有脫髮危機,髮界愈黎愈疏,出街日日要戴帽遮住,誇張到照鏡遮住自己個樣會以為自己到左中年。明明以前把長頭髮好殺食,冇諗過短短幾個月會變左個阿姨:’(

脫髮, 生髮, 活髮, 護髮, 防脫髮,甩頭髮

早排有睇過中醫,又有食強髮食物,但未睇到效果我已經放棄左,一黎中藥好難頂,二黎治療時間太漫長,我需要係短時間內睇到效果。

 

上網見到Oasis Hair Spa有個全方位頭皮及髮絲激活再生療程,擔粗粗去左試。全方位頭皮及髮絲激活再生療程主要係透過微電流加促毛囊細胞微循環,配合3色光:紅光-促進血液循環;藍光-抗菌;粉紅光-舒緩細胞怠倦狀態。加入

天然活性植物精華,徹底促進毛囊自我修護力,可以預防同改善脫髮,令頭髮回復健康生長週期,同時令髮質更強壯, 簡直係為我而設既生髮活髮療程。

 

 

全方位頭皮及髮絲激活再生療程除左微電流之外,仲包括超聲波深層去垢,治療師用左超聲波儀器幫我深層清潔頭皮之後,又會幫我按埋肩頸,舒服到我差D訓着。

 

脫髮, 生髮, 活髮, 護髮, 防脫髮, 甩頭髮, 壓力性

 

做後感:

我本身髮質偏油,每日一定要洗一次頭。每晚洗完去到第二日下晝就會有味兼出油。由於全方位頭皮及髮絲激活再生療程有深層清潔頭皮功效,做完之後真係感覺到頭皮乾淨左好多。因為做生髮活髮療程既過程會加入藥水,所以治療師建議6個鐘之後先洗頭。做生髮療程當日係中午,去到第二日夜晚我先洗頭都ok,真係冇再出咁多油。

 

至於解唔解決到我脫髮問題?其實全方位頭皮及髮絲激活再生療程我只係做過一次,上去既時候我都冇expect會好快睇到效果。但係compare番我before & after頭皮照,好明顯睇到本身冇頭髮既毛孔生左d黑色點點,真係好surprise! 治療師話我既問題只係因為頭油過多,再加上壓力而導致。所以全方位頭皮及髮絲激活再生療程係好適合我,可以透過儀器配合相應藥水激發番毛囊細胞,仲話好彩我識自己搵方法解決,再遲D就冇得救,所以我會keep住做呢個生髮活髮療程。

 

建議大家如果一發現有脫髮問題一定要及早治療,真係好推介大家去Oasis Hair Spa做。Oasis Hair Spa有好多唔同生髮活髮療程比唔同頭髮問題人士做。

 

可以睇睇以下link:

http://bit.ly/2ktWd2k

 

 

除左做生髮活髮療程之外,大家都要保持心境開朗,做多D運動減下壓,都可以食多D黑豆、黑芝麻幫助生髮活髮,我會係度keep住同大家update我既治療情況,希望我地大家都可以快D解決呢個脫髮既煩惱啦。

 

發表於2020.5.13
留言(0)
博客名稱 :
Miu.L
網誌名稱:
Miu.L 90後空姐遊歷日誌
使用天數:95
性別:
年齡:26
按月份瀏覽
    2020
  • 一月
  • 二月
  • 三月
  • 四月
  • 五月
  • 六月
  • 七月
>> 更多
系統分類
  • 美容時尚
  • 生活品味
自行分類